Unified Functional Testing Practitioners Forum
cancel

ALM connection is disconnecting frequently in UFT 12

kal_STE
Contributor.

ALM connection is disconnecting frequently in UFT 12

Hi All,

 

I have started exploring UFT 12 and comaring it with QTP 11.

 

In UFT 12, I have observed that ALM Connection is disconnected frequently (after some time) not sure the exact time, even "Restore connection on startup" is enabled. Could you please tell me, is there any setting i need to configure, to hold the ALM connection continuously like old versions of QTP.

 

Thanks,

Kal

5 REPLIES
Highlighted
Ruddy_A_FT
Outstanding Contributor.

Re: ALM connection is disconnecting frequently in UFT 12

Hello Kal_STE,

 

Thank you very much for contacting us. My name is Ruddy and I want to help you on this question.

 

In order to work with  UFT 12 and ALM is important to know the compatibility between versions.

 

 

The specific versions for UFT 12 are ALM 11.52 patch 1, or ALM 12.

 

The below image explain this compatibility between tools:

 

 

Best Regards,

Ruddy Alvarez H.
Customer Support Engineer

If you find thst aat this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a KUDOS by clicking on the STAR at the bottom left of the pond show your appreciation.
Jonboy264
New Member.

Re: ALM connection is disconnecting frequently in UFT 12

I had a similar problem with UFT 11.53 and noticed a problem where the ALM connection was getting disconnected after a period of inactivity (around 30 mins).

 

This was reported to HP and the following issue was logged on their R&D system: -

 

http://support.openview.hp.com/selfsolve/document/LID/QCCR1J69822

kal_STE
Contributor.

Re: ALM connection is disconnecting frequently in UFT 12

Hi Ruddy,

Thanks for the Reply, We will upgrade our ALM with new patches and will verify the issue again.

Thanks,
Kal

Ruddy_A_FT
Outstanding Contributor.

Re: ALM connection is disconnecting frequently in UFT 12

Hi Kal_STE

 

It's a pleasure, please i'll apreciate if you may mark the answer as a solution accepted to finish this threat.

 

Best regards!!

Ruddy Alvarez H.
Customer Support Engineer

If you find thst aat this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a KUDOS by clicking on the STAR at the bottom left of the pond show your appreciation.
BhargavaK
New Member.

Re: ALM connection is disconnecting frequently in UFT 12

Hi,

 

I've same problem .

 

We've HP ALM 11.0 Patch18 and UFT11.52 and 12.01.

 

Please suggest me.