UCMDB and UD Practitioners Forum (Previously CMS)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

VMWare Vcenter Connection by VIM Discovery Failing

SOLVED
Go to solution
Highlighted
Sharon Alberton
Regular Collector

VMWare Vcenter Connection by VIM Discovery Failing

uCMDB 10.20 getting the following error trying to run VMWare discovery:

 

<2015-08-06 14:09:15,986> [INFO ] [MainThread] (ProbeMgrDBServicesFactory.java:50) - Created DBContext for ProbeMgrDBServicesFactory: Custom URI: jdbc:postgresql://localhost/dataflowprobe with userName mamprobe
<2015-08-06 14:09:16,048> [DEBUG] [RemoteProcess.ConsoleInputStreamReader] (RemoteProcess.java:76) - <2015-08-06 14:09:16,048> [INFO ] [MainThread] (ConnectionPoolManager.java:165) - Initialize connection pool. DB context: Custom URI: jdbc:postgresql://localhost/dataflowprobe with userName mamprobe
<2015-08-06 14:09:16,048> [DEBUG] [RemoteProcess.ConsoleInputStreamReader] (RemoteProcess.java:76) - <2015-08-06 14:09:16,048> [WARN ] [MainThread] (ConnectionPoolManager.java:400) - Can't read connection pool config file from ../conf/connection_pool.conf, will work with defaults
<2015-08-06 14:09:16,048> [DEBUG] [RemoteProcess.ConsoleInputStreamReader] (RemoteProcess.java:76) - java.io.FileNotFoundException: ..\conf\connection_pool.conf (The system cannot find the file specified)
<2015-08-06 14:09:16,048> [DEBUG] [RemoteProcess.ConsoleInputStreamReader] (RemoteProcess.java:76) -  at java.io.FileInputStream.open(Native Method)
<2015-08-06 14:09:16,048> [DEBUG] [RemoteProcess.ConsoleInputStreamReader] (RemoteProcess.java:76) -  at java.io.FileInputStream.<init>(FileInputStream.java:138)
<2015-08-06 14:09:16,048> [DEBUG] [RemoteProcess.ConsoleInputStreamReader] (RemoteProcess.java:76) -  at java.io.FileInputStream.<init>(FileInputStream.java:97)

 

Any ideas on how to resolve this issue?

 

3 REPLIES
PuneetS
Frequent Visitor

Re: VMWare Vcenter Connection by VIM Discovery Failing

This is not the related error, can you attach the communication log?

Regards
Puneet

If you find this reply helpful, Click the KUDOS button on the bottom to say 'Thanks'
Sharon Alberton
Regular Collector

Re: VMWare Vcenter Connection by VIM Discovery Failing

Attached is the communication file.

PuneetS
Frequent Visitor
Solution

Re: VMWare Vcenter Connection by VIM Discovery Failing

 <log start="14:08:54" severity="debug">Connecting by URL: http://172.16.64.63/sdk</log>
 <CONNECT start="14:09:15" duration="20922" CMD="client_connect" RESULT="" IS_NULL="Y" type="vmware" credentialsId="33_1_CMS">
  <ERROR class="com.sun.xml.internal.ws.client.ClientTransportException">
   <message>[CDATA&colon; The server sent HTTP status code 301: Moved Permanently]</message>

 

Probe uses either of below link to access the VIM SDK:

http://172.16.64.63/sdk

https://172.16.64.63/sdk

 

Check which link you are able to access from probe and depending upon that use the option "Use SSL" in the Data Flow Probe Setup for VIM protocol.

Regards
Puneet

If you find this reply helpful, Click the KUDOS button on the bottom to say 'Thanks'
//Add this to "OnDomLoad" event