UCMDB and UD Practitioners Forum (Previously CMS)
cancel

UCMDB 10 Asset Manager Data Push Adapter

Highlighted
Mogavenasan
Frequent Contributor.

UCMDB 10 Asset Manager Data Push Adapter

Hi,

 

Im trying to setup integration point between UCMDB 10.01 and Asset Manager 9.31 using AM Data push Adapter.

 

Everytime I click on Test connection, it failed. And I got this error repetitively. Can I know how to fix the problem?

 

jvm 1 | <2013-07-02 13:17:14,504> 302384 [INFO ] [GW-AdHoc:AD_HOC_TASK_PATTERN_ID-406-1372742193974] (AdhocThread.java:63) - Sending ad hoc task results to server for request: com.hp.ucmdb.discovery.probe.agents.probemgr.adhoctasks.AdHocProbeRequestOperation calcTime= 39686ms
jvm 1 | <2013-07-02 13:22:54,497> 642377 [INFO ] [ProbeGW Tasks Downloader] (ProbeTasksDistributerPull.java:654) - Probe Gateway received 1 tasks from server. AD_HOC_TASK_PATTERN_ID: 1 destinations. Total time to retrieve tasks [18260] msec
jvm 1 | <2013-07-02 13:22:54,536> 642416 [INFO ] [GW-AdHoc:AD_HOC_TASK_PATTERN_ID-409-1372742573586] (AdhocThread.java:52) - Starting ad hoc task: AD_HOC_TASK_PATTERN_ID-409-1372742573586 (com.hp.ucmdb.discovery.probe.agents.probemgr.adhoctasks.AdHocProbeRequestOperation)
jvm 1 | <2013-07-02 13:22:54,628> 642508 [INFO ] [AdHoc:AD_HOC_TASK_PATTERN_ID-409-1372742573586] (AdHocProbeRequestOperation.java:55) - Starting execution of Probe operation [TestConnectionProbeRequest]
jvm 1 | <2013-07-02 13:23:11,710> 659590 [ERROR] [AdHoc:AD_HOC_TASK_PATTERN_ID-409-1372742573586] (FederationNoneLifeCycleProbeProcessor.java:72) - Failed executing none life cycle federation request [com.hp.ucmdb.discovery.probe.request.TestConnectionProbeRequest] for integration [AM Push Integration]
jvm 1 | Test ConnectionFailed

 

Any help will be very helpful. Thank you.

 

 

9 REPLIES
Cuffy
Frequent Contributor.

Re: UCMDB 10 Asset Manager Data Push Adapter

Hello,

 

I will try and help as I have and do use this intergration.

 

I will assume that you have done all the config that the documentation tells you is required around getting the AM dlls and jars and pushing/copying them to the probe.

 

I have a couple of questions for you.

 

What database (MS SQL, Oracle) is AM using?

 

If oracle, is you client on the probe 32 or 64 bit?

 

 

Mogavenasan
Frequent Contributor.

Re: UCMDB 10 Asset Manager Data Push Adapter

Hi,

 

Yes. All the files in

  • <AM_Installation_directory>\websvc\lib and 
  • <AM_Installation_directory>\x64

already copied to

  • <UD_Probe_Installation_directory\lib

AM using SQL Server 2008.

Cuffy
Frequent Contributor.

Re: UCMDB 10 Asset Manager Data Push Adapter

OK.

 

Are you specifying the DB to connect to in the format:

 

IP/DB Instance  e.g 192.168.1.6\SQLEXPRESS ?

 

 

Mogavenasan
Frequent Contributor.

Re: UCMDB 10 Asset Manager Data Push Adapter

Hi,

 

Attached is the print screen configuration for AM Push Adapter. 

 

Thank you.

Cuffy
Frequent Contributor.

Re: UCMDB 10 Asset Manager Data Push Adapter

Hi,

 

This is a screenshot of our AM integration connection to a demo AM. As you can see you need to specify the MS SQL instance name after the IP of the machine.

 

 

yalcari
Valued Contributor.

Re: UCMDB 10 Asset Manager Data Push Adapter

Hi,

 

What is the OS and Service pack of your Asset Manager system and UCMDB server machine?

 

 

Regards,

Prasad

yalcari
Valued Contributor.

Re: UCMDB 10 Asset Manager Data Push Adapter

And your probe machine OS and service pack ?

 

Regards,

Prasad

Mogavenasan
Frequent Contributor.

Re: UCMDB 10 Asset Manager Data Push Adapter

Hi,

 

Asset Manager: 

OS: Windows Server 2008 R2 Standard

Service Pack: n/a

 

UCMDB server:

OS: Windows Server 2008 R2 Standard

Service Pack: n/a

 

Data probe:

OS: Windows Server 2008 R2 Enterprise

Service Pack: n/a

 

Thank you.

yalcari
Valued Contributor.

Re: UCMDB 10 Asset Manager Data Push Adapter

Hi,

 

have you resolved the issue?

are you able to manage to get succeeded.

 

Regards,

Prasad