UCMDB and UD Practitioners Forum (Previously CMS)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Rule name is not valid. Enter a valid rule name.

SOLVED
Go to solution
Highlighted
hansonck
Occasional Contributor

Rule name is not valid. Enter a valid rule name.

Having an issue where we cannot create any new enrichment rules because of an error. The error message we receive is "Rule name is not valid. Enter a valid rule name." We receive this error from the New Enrichment Rule dialog box on the Rule General Attributes page (1st page). Normally the message comes up before you enter a valid name into the Rule Name text box and goes away once the user types a valid name but in this case the message stays there regardless of what is typed.

 

The Back, Next and Finish buttons are greyed out in the dialog box even after the user types a valid name, preventing any new enrichment rules from being created.

 

UCMDB version is 10.20.480, CP 15.01.143

 

Any suggestions would be appreciated, thanks.

8 REPLIES
Sree_CMS
HPE Blogger

Re: Rule name is not valid. Enter a valid rule name.

Name is a key word. You will not be able to use generic keywords..

 

Try to give a valid name for the enrichment based on your use case Ex: Enrich_Customername_Attribute.. 

hansonck
Occasional Contributor

Re: Rule name is not valid. Enter a valid rule name.

Thanks for the reply, however the string "Name" in the screenshot was just a placeholder for ANY text string typed into the text box. Like I wrote in the post, it doesn't matter WHAT is typed into the box, the warning/error message never goes away. I suppose that is my fault for putting that particular string into the box for the screenshot example, I didn't think anyone would take that literally!

 

Note: I have removed the original screenshot so that it would not be a further distraction and have attached another screenshot to this post w/ completely different strings but the same exact outcome.

 

I should also add that the problem occurs across multiple users, multiple JRE versions and in IE, chrome and Firefox so I don't believe it is a problem w/ the client(s).

ral8667
Regular Collector

Re: Rule name is not valid. Enter a valid rule name.

I'm have the EXACT same issue.  I just applied CUP1 for 10.20, but that didn't fix my issue.  I have a case open, but no luck there yet.  Enrichment rules were working just fine with 10.20, then this issue started.

 

On another forum, there was mention of QCCR1H37578 which I believe has to do with enrichment rules.  But I don't know the details.

 

 

Sree_CMS
HPE Blogger

Re: Rule name is not valid. Enter a valid rule name.

It works fine with 10.20.480. I was able to create and run enrichments. 

hansonck
Occasional Contributor
Solution

Re: Rule name is not valid. Enter a valid rule name.

@ral8667,

 

I can see the discussion topic in the search results of the self-solve portal but I can't get to it--so no help for either of us there, sorry.

 

I have figured out a workaround. First a little context...

In the environment where the original screenshot was taken I checked the "Do not show this page again" check box on the "Welcome" page of the New Enrichment Rule wizard. This was done back when the environment was on version 10.11 and after the upgrade to 10.20 I could no longer get the error/warning to go away and could no longer make enrichments. Notice in the screenshot the Steps column starts with "Rule General Attributes", not "Welcome"

 

Accessing another environment (same version, CUP and CP) where I didn't check that box I see the "Welcome" page, and after clicking "Next" and entering a string into the "Rule Name" text box, I receive the exact same error, which also won't go away. However, once I click the "Back" button, go back to the Welcome page and click "Next" again, the name I typed into the "Rule Name" text box is still there but the error/warning is gone and I can make my enrichment! (note in the screenshot I attached here the Welcome step is still in the Steps column of the wizard).

 

So, as long as you do not check the "Do not show this page again" checkbox on the Welcome page of the wizard you should be able to use the Back button as a workaound. If you've already checked that box you will have to figure out how to restore your user preferences to default (if you accomplish this, tell me how) or delete/recreate your user to reset the preferences?

ral8667
Regular Collector

Re: Rule name is not valid. Enter a valid rule name.

Just to clarify my previous post, I'm using a fresh installation of 10.20.  I was able to create enrichment rules with no issues.  Then all of a sudden I couldn't.  When CUP1 came out, I applied it to see if it would help, but it didn't.

 

Regarding your work around, I had already checked the box "do not show this page again" while logged on with my primary user account.  So I simply created another user with rights to create enrichment rules.  I confirmed I can create a new enrichment again using your steps.  I appreciate the solution until HP can resolve this.

 

Thanks!

 

ral8667
Regular Collector

Re: Rule name is not valid. Enter a valid rule name.

If you want to be able to get the welcome screen back in the Enrichment Rules page for any user, logon as that user, then click the Tools menu followed by User Preference.  There is a setting called "Enrichment Rule Properties - show welcome page", but I couldn't make that setting bring back the welcome page.  So I clicked the "Reset All" button at the bottom, and now I have the welcome page back when creating Enrichment Rules.

 

Thanks.

hansonck
Occasional Contributor

Re: Rule name is not valid. Enter a valid rule name.

Thanks for closing the loop on the preferences reset!

//Add this to "OnDomLoad" event