UCMDB and UD Practitioners Forum (Previously CMS)
cancel

MercuryAS service is not starting

Highlighted
subramani
Valued Contributor.

MercuryAS service is not starting

Hi,

While start the Ucmdb Service, the mercuryas service is showing starting. i am not able to find the issue. Any one please help me how to solve this issue.

Subbu

 

 

P.S. This thread has been moved from Application Perf Mgmt (BAC / BSM) Support and News Forum to CMS and Discovery Support and News Forum. - Hp Forum Moderator

6 REPLIES
Arvind Kumar
Outstanding Contributor.

Re: MercuryAS service is not starting

Hi,

It seems port 80 is already blocked by some other application on the server. Could you please check if the port 80 is blocked if Yes then release port by stoping that application and disable. Then restart BAC services using disable/enable BAC services or reboot the machine.

Check if there is any error topaz.ejb.log or nanny.all.log.
subramani
Valued Contributor.

Re: MercuryAS service is not starting

Hi,

I am using UCMDB, there is no other application running in my server.
rasto danis
Honored Contributor.

Re: MercuryAS service is not starting

check for ports (1098, 1099, 8009, 8080) occupied - f.e. omu agent used to occupy ports used by bac
Lior Shamir
Super Contributor.

Re: MercuryAS service is not starting

It definitely could be the result of used ports.
Check the nanny logs (log\supervisor), and also jboss_boot.log.
If the last line in jboss_boot.log is "Using RMI server codebase" then port 1098 or 1099 are used by other process.
Sagar Narendra 1
Respected Contributor.

Re: MercuryAS service is not starting

Try clearing the jboss cache and restart the services.
subramani
Valued Contributor.

Re: MercuryAS service is not starting

Hi All,

I have fixed the issue. The Java update using the port 1099. After stop the java update. The issue have been resolved.

Thanks for your help.

Regards,
Subbu P