UCMDB and UD Practitioners Forum (Previously CMS)
cancel

Discovery using WMI fail - error- WMI: Internal error. Details: None

Highlighted
Susheil
Respected Contributor.

Discovery using WMI fail - error- WMI: Internal error. Details: None

Hi All

 

I have new ucmdb 10.0 and data flow probe 10.0 install. I trying to do discovery only using WMI enable in Discovery Control Panel > Discovery Modules/Job. I have set the credentials and when I run this job it fails.

Error message is internal error.

I have enabled a very small range only 5 IP.

I have checked manually I can connect to WMI root on one of the remote server from ucmdb server.

Also checked the timeout value in probe properties and it shows default 3 min.

 

Can someone please suggest what I am doing wrong or something i missed while enabling new job.

 

Note- I have only enable the "Host connection by WMI" all other discovery module is not running. Is it OK?

 

Thanks

sushil

 

 

P.S. This thread has been moved from Application Perf Mgmt (BAC / BSM) Support and News Forum to CMS and Discovery Support and News Forum. - Hp Forum Moderator

2 REPLIES
Susheil
Respected Contributor.

Re: Discovery using WMI fail - error- WMI: Internal error. Details: None

Just tried "Check Credentials" option and found the error message

java.lang.NullPointerException

 

The same credential works if i test WMI using windows management console remote but not sure why this error coming using cmdb app

 

please suggest

 

Susheil
Respected Contributor.

Re: Discovery using WMI fail - error- WMI: Internal error. Details: None

i found in the Discovery Error log

=====================================================================

<2012-09-10 09:25:31,800> [ERROR] [AdHoc:AD_HOC_TASK_PATTERN_ID-273-1347283531122] (ConfidentialManagerClientWrapper.java:76) - Failed to get credential for id 37_1_CMS - Could not fetch credential with id 37_1_CMS from Confidential Manager Client

<2012-09-10 09:25:31,811> [ERROR] [AdHoc:AD_HOC_TASK_PATTERN_ID-273-1347283531122] (ExecutionEngineImpl.java:382) - Failed execute ad hoc script: Traceback (innermost last):

  File "<string>", line 2, in ?

  File "CheckCred", line 615, in DiscoveryMain

java.lang.NullPointerException

=======================================================================

I tried to check if CM componenet is started or if i can restart but it fails

PLease suggest how should i configure this

 

Thanks

Sushil