Service Desk Practitioners Forum
cancel

Service Pages for SD 4.5 won't start

Highlighted
Tom Hag
Trusted Contributor.

Service Pages for SD 4.5 won't start

Hi!

I have installed service pages for SD 4.5 - the service is running and I can't find any error messages in the log.

If I try:
http://localhost:8080/sd-sp45
on the server - I get "this page cannot be displayed"

I have defined JAVA_HOME environment variable.
8 REPLIES
Rajesh Nair
Outstanding Contributor.

Re: Service Pages for SD 4.5 won't start

Hi Thomas,

From C:\Program Files\Hewlett-Packard\OpenView\service desk 4.5\service pages\bin.....run the reinstalltomcatservice.bat file.
Try giving your server IP Address instead of localhost in the URL.

Regards

Rajesh
Tom Hag
Trusted Contributor.

Re: Service Pages for SD 4.5 won't start

Hi!

Thank you for your help, but unfortunately this did not help me. I still get this page cannot be displayed message.

Any other suggestions?

Thanks in advance.
Rajesh Nair
Outstanding Contributor.

Re: Service Pages for SD 4.5 won't start

Is this a new installation ?

Have you given the correct application server name in the web.xml file ?


Regards

Rajesh
Tom Hag
Trusted Contributor.

Re: Service Pages for SD 4.5 won't start

Hi again.

Thank you, but I have tried with
* localhost
* name of the server
* ip adress

Nothing seems to be working. The service is running, but I still get the error message in Internet Explorer. Can it have something to do with ports?

The original installation is old, but I have just installed Service Pages on the server.



sd_application_server
139.98.9.50

The name of the application server this web applications connects to.

Rajesh Nair
Outstanding Contributor.

Re: Service Pages for SD 4.5 won't start

So does the URl read like this

http://ip address:8080/sd-sp45/index.hmtl


regards

Rajesh
Mark O'Loughlin
Acclaimed Contributor.

Re: Service Pages for SD 4.5 won't start

Hi,

if you have just installed Service Pages have you checked if the OVSD application server and service pages are running the same Service Pack?

If not ensure Service Pages is on the same service pack as the application server.
Tom Hag
Trusted Contributor.

Re: Service Pages for SD 4.5 won't start

I have patched Service Pages to the same SP.

The URL looks like this
http://139.98.9.50:8080/sd-sp45/index.html
or
http://139.98.9.50:8080/sd-sp45
Alexey Dukov
Outstanding Contributor.

Re: Service Pages for SD 4.5 won't start

Hi Thomas!

Try to this instruction, hope this help.

1. Uninstall tomcat service (use uninstalltomcatservice.bat)
2. Uninstall Service pages
3. Reboot
4. Delete service pages directories if they are still there
5. Download latest java 1.3.1_08 jdsk from
http://java.sun.com/j2se/1.3/download.html
Install this and choose relevant web client when prompted.
I use j2sdk-1_4_2_13-windows-i586-p!
6. Reboot
7. Set JAVA_HOME to the new version as a System Variable
(Eg. MyComputer -> Properties -> Enviromental Variables ->
System Variables : JAVA_HOME=e:\jdk1.3.1_08)
Do this logged in as administrator, then log out of windows
and log back in again.
Check the java_home setting using DOS:
echo %JAVA_HOME%
8. Install service pages
9. Reboot
10. Install tomcat service : installtomcatservice.bat
11. Restart Tomcat : Program Menu -> SD -> Service Pages -> Stop Tomcat then Start Tomcat
12. Check : http://server:8080 (use default first then change later if you need to) to see if Tomcat is running
Then run: http://server:8080/sd-sp45/index.html

If the above instructions solve the problem, upgrade service pages to the service pack level that matches the current application server version (where applicable).


Best regards,
Alexey.