Service Desk Practitioners Forum
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

SD 5 on win2003

Highlighted
Elias Abboud
Honored Contributor

SD 5 on win2003

hello everyone,

I have tried several times now to install SD 5 on win 2003. I am unable to make it work. I have followed the install guide as it is.

Has anyone succeeded to make this setup work?

A fresh Win 2003 with MSSQL server 2000 sp3a

after installation of SD5 I get a warning that one script has failed.

Then checking ovc -status

I see ovloginsv in stopped state.

Trying to start it results in an error and refuses to start.

Thanks in advance for any feedback
If you can't solve it, post it :)
16 REPLIES
William_157
Senior Member

Re: SD 5 on win2003

Search for patch SDSK_00036.EXE. Replace "hp OpenView service desk application server.msi" and "hp OpenView service desk service pages.msi" with old ones, and run setup again.

but firslty dump the SD in your hard disk and replace the msi with the new one and then go for the installation...
Ken Briscoe
Honored Contributor

Re: SD 5 on win2003

William - isn't that patch for SD4.5? Doesn't apply to sd5 I think.
My email is kenilian@bigpond.com.au
Elias Abboud
Honored Contributor

Re: SD 5 on win2003

I have noticed that 2 JAVA processes are eating up all the server ressources.

The error message I get when I try to launch ovloginsv is:

ovc -start ovloginsv
(ctrl-6) Error in one of the target prerequisites.

Anyone tried this new SD 5 version?
If you can't solve it, post it :)
Ragu_4
Regular Collector

Re: SD 5 on win2003

Elias,
Are you running any firewall on the box where you installed SD 5? The OVC scrip needs to be allowed if you are running Firewall. Try disabling the F/Wall and try ovc -start
Let us know how you go.
Elias Abboud
Honored Contributor

Re: SD 5 on win2003

Hello Raqu,

Thanks for your reply. No firewall on the machine.

Thanks in advance.
If you can't solve it, post it :)
Ragu_4
Regular Collector

Re: SD 5 on win2003

Second thing to check is in the services, to see all HPOpenview services are started and make sure the serversettings are correct.
Nathan Brand
Super Collector

Re: SD 5 on win2003

Elias,

I did install the SD5 on 2003 machine but with the sp1. In the end I got a warning that the "integrity checker failed" and the demo DB wasn't install, but other wise the program runs and working.
Ragu_4
Regular Collector

Re: SD 5 on win2003

Hi Elias
You need to uninstall and reinstall the S/W. And also try to download the software again. The earlier version had some issues (any one correct me If I am wrong) but I used different media and works find.
Elias Abboud
Honored Contributor

Re: SD 5 on win2003

Can u post the link to download the software Raqu?

As far as I know, it is not available for download.
If you can't solve it, post it :)
Ragu_4
Regular Collector

Re: SD 5 on win2003

Elias,
You are right you can't download yet. As a partner we can get access. If you have HP Vendor / Partner you can approach them.
Elias Abboud
Honored Contributor

Re: SD 5 on win2003

I am in an HP Partner company. I have a partner login. Can you post the link Raqu?
If you can't solve it, post it :)
Ragu_4
Regular Collector

Re: SD 5 on win2003

Sorry Elias, The link was given to us through one of our HP Rep. probably contact your HP A/C Manager for it.
Andrew Moiseyev
Acclaimed Contributor

Re: SD 5 on win2003

I have the same problem.
ovcloginsv in STOPPED mode. OS win2003 db SQL2005
Everything installed correctly and works fine

ovc -restart ovloginsv gives the result

(ctrl-6) Error in one of the target prerequisites.
Elias Abboud
Honored Contributor

Re: SD 5 on win2003

Well Andrew,


After weeks on this problem, I did not find any solution to it so I installed on another machine and all worked.

Have fun.
If you can't solve it, post it :)
Andrey Moisseye
Occasional Contributor

Re: SD 5 on win2003

Thank you Elias,
Today I will meet local HP, I will try to ask them
HPOPV+
Collector

Re: SD 5 on win2003

Hi All,
I have sd5 patch2 installed on sql2000 sp4
I got the same error ovloginsv is not starting did anyone find a solution

Thx
//Add this to "OnDomLoad" event