The community will be in read-only from Tuesday 11:59pm (PST) to Wednesday 7:30am (PST)
The community will be in read-only from Tuesday 11:59pm (PST) to Wednesday 7:30am (PST)
Service Desk Practitioners Forum
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

SD 4.5 sp 15 not starting application server

SOLVED
Go to solution
Highlighted
SeanJ
Senior Member

SD 4.5 sp 15 not starting application server

We have sd4.5 with sp4 on win2k with sp4.I have upgraded to sp15.
While starting application server,I am getting below error"
The version of the application server on netnms (v4.5.0588.1506) is not compatible with the hp OpenView service desk database version (v4.5.0588). "
7 REPLIES
Mike Bush
Honored Contributor
Solution

Re: SD 4.5 sp 15 not starting application server

I'd say you have forgotten to upgrade the database (still at SP8)
Mike Bush
Honored Contributor

Re: SD 4.5 sp 15 not starting application server

Sorry I mean "base SP". Don't forget that even a new database will need an upgrade (have pointed out how silly this is but that's the way it works)
SeanJ
Senior Member

Re: SD 4.5 sp 15 not starting application server

I have upgraded D/B, now application server is running but in service pages tamcat is not starting.
Mike Bush
Honored Contributor

Re: SD 4.5 sp 15 not starting application server

My favourite error here is to forget to declare JAVA_HOME environment variable and point it at my C:\JDK1.3.1_03 (or wherever).

And this has to happen BEFORE you create the tomcat server service so you may have to delete this and recreate.
SeanJ
Senior Member

Re: SD 4.5 sp 15 not starting application server

Where I have to declare JAVA_HOME environment variable and point it at my C:\JDK1.3.1_03
SeanJ
Senior Member

Re: SD 4.5 sp 15 not starting application server

I entered Java_Home in the Variable Name field, and the location of the
JSDK in the Variable Value field as C:\jdk1.3.1._03.Its still giving error.
Oguz Kutlu Asi
Honored Contributor

Re: SD 4.5 sp 15 not starting application server

Hi,

Did you apply sp15 for service pages also? You have to define JAVA_HOME in system variables section, see attachment. A restart is needed after you define JAVA_HOME.

And a tip, after everything is ok, you can run installtomcatservice.bat in service pages\bin folder to run tomcat as a windows service.
What's right is right, whether or not God exists
//Add this to "OnDomLoad" event