Service Desk Practitioners Forum
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Openview Servicedesk 4.5 Error message

SOLVED
Go to solution
Highlighted
Phillip Len
Acclaimed Contributor

Openview Servicedesk 4.5 Error message

Hi

Were using servicedesk 4.5 and one of my users has come across this following error (screenshot attached)

This happends when you have an Approval workorder and you select Actions\send email to change approvers.

Its suppose to load up outlook email message but instead displays the error message.

We are using Win Xp SP3 and Outlook 2007.

Thanks
5 REPLIES
The Pike
Honored Contributor
Solution

Re: Openview Servicedesk 4.5 Error message

Phillip,

I could be wrong but this does not seem like a Service Desk error at all.

My guess is there is no application tied to the 'mailto' protocol on the local box, especially if it is only one user who is experiencing this problem.

Do not forget to assign points for the contribution.
http://forums13.itrc.hp.com/service/forums/helptips.do?#33

The Pike
Err_1
Honored Contributor

Re: Openview Servicedesk 4.5 Error message

Hi Phillip,

As The Pike mentioned, this does not seems to be an error with SD application.

The problem might be that Windows does not know how to execute 'mailto' protocol.

I assume that this mailto call is being made via UI rule with a smart action.

Also I believe that in order to use 'mailto' action, you need to call it via Internet Explorer (in the smart action definition).

Regards;
Randall Barrantes
SW Support Delivery Manager
JaS_4
Honored Contributor

Re: Openview Servicedesk 4.5 Error message

Check how the mailto url is formed. The mailto url is not formed correctly. See http://www.ianr.unl.edu/internet/mailto.html.
It should have the email address before the subject....
Phillip Len
Acclaimed Contributor

Re: Openview Servicedesk 4.5 Error message

Hi thanks

for the replys ill do the points once i can get this issue resolved.

If this is related to the mailto code is does anyone know a way how to reapir it?

Thanks
Phillip Len
Acclaimed Contributor

Re: Openview Servicedesk 4.5 Error message

Thanks guys i hgave resolved this problem by changing the URL:mailto assication to open a new outlook mail message.
//Add this to "OnDomLoad" event