Service Desk Practitioners Forum
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Having problem with Blat

SOLVED
Go to solution
Highlighted
SWATI SHARMA
Collector

Having problem with Blat

Hi


I m using SD4.5 sp23and Blat194.I am able to send email via cmd prompt but when i m sending it through OVSD it fails.I did the following steps mentioned in the previous forms:
1. Go on this page http://www.interlog.com/~tcharron/blat.html and download Blat version 1.9.4.
2. Unzip it and Copy on folder C:\balt194 with installed and running ServiceDesk's Agent.
3. Install blat on this server by writing in command line "C:\blat194\blat.exe" -install (SMTP Server IP Address)
4. Make DB Rule:
A) When incident is created
B) Add Command Exec Action:
a) Host - Server IP address where blat and SD Agent are installed;
b) Command line: C:\blat194\blat.exe
c) Parameters: - -t "[Requestor;E-mail]" -cc "cc-user@domain.com" -f "helpdesk@domain.com" -s "New incident" -body "New incident was registered with id [ID]"


Plz help me!
5 REPLIES
Alexander Kriku
Frequent Visitor

Re: Having problem with Blat


hi

1. try to insert the path to any txt file as the first parameter of blat.exe
2. try to insert -subject "subject" parameter (or -ss parameter to suppress the subject)
3. add the string >> C:\blat194\blat_log.txt to the command line in your DB rule action (this will create the log file with the blat.exe output )
4. you can use the standard SD functionality of sending emails in DB rules
SWATI SHARMA
Collector

Re: Having problem with Blat

Thanks for replying

I m not able to understand the first step.can u plz explain me!

since i hav to send mails to different people in cc and bcc i cannot use the inbuilt functionality and preferred Blat.
Alexander Kriku
Frequent Visitor
Solution

Re: Having problem with Blat


first 2 steps are useless - it's because of my inattention, sorry :)

the following db-rule worked fine at out test environment (sd 4.5 sp24, blat 2.6.2)

when servicecall is created
Command Exec Action:
Host: Server IP address where blat and SD Agent are installed
Command line: path to blat.exe
Parameters: -server -f test@domain.com -t test@domain.com -c test2@domain.com -subject "test" -body "dbrule"

the latest version of blat:
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=81910

SWATI SHARMA
Collector

Re: Having problem with Blat

I want to ask like u created the rule for workorder is it possible to create for incidents.

Secondly

the blat version 1.9.4 which i m using is compatible with sd4.5 sp23 or not

I created a db rule same as urs but no sucess.

Help me!
SWATI SHARMA
Collector

Re: Having problem with Blat

It works Thanks!
//Add this to "OnDomLoad" event