Remote Lights-Out Mgmt (iLO 2, iLO, RILOE II) Forum
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

iLO 2/3 network configuration messed up after using cpqlocfg.exe

SOLVED
Go to solution
Highlighted
donteverstop
Super Collector

iLO 2/3 network configuration messed up after using cpqlocfg.exe

Hello.

 

I am using cpqlocfg.exe (newest version 4.0.0 I believe) to configure iLO 3/2 on a Proliant DL380 G7 and Proliant DL360 G5 respectivly. 

 

My xml-file sets about all the possible options, but does not touch IP-address, netmask nor gateway. However, after the ilo-reboot triggered by the script the following happens:

 

On the G5/iLO2:

Gateway is suddenly at a new value  (netmask and IP stays the same)

 

On the G7/iLO3

IP-address, netmask and gateway are set to new values.

 

All the changing values are consistent (what they were and what they become), i.e. at least for the same server (haven't tried other servers yet).

 

I believe I am running the newest iLO firmware for both 2 (2.09) and 3 (1.28)

 

Anyone have any idea why this is happening, how to fix or how I can troubleshoot this further? (Sadly I can not provide my xml-file or real IP-adresses)

1 REPLY
donteverstop
Super Collector
Solution

Re: iLO 2/3 network configuration messed up after using cpqlocfg.exe

So the problem seems to be a combination of values being set. I do not get the error when I remove everything from the <MOD_NETWORK_SETTINGS> from my file. Also, if I put everything in MOD_NETWORK_SETTINGS in its own file I do not get errors either.

 

Definatly seems like a bug though

//Add this to "OnDomLoad" event