The community will be in read-only from Tuesday 11:59pm (PST) to Wednesday 7:30am (PST)
The community will be in read-only from Tuesday 11:59pm (PST) to Wednesday 7:30am (PST)
Remote Lights-Out Mgmt (iLO 2, iLO, RILOE II) Forum
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

STATUS="0x0001" for hponcfg

Highlighted
Weston Rogers
Occasional Contributor

STATUS="0x0001" for hponcfg

What I'm trying to do :

edit ilo settings on a DL380 g3 running RH AS 3.0

what it is doing :

[root@artemis:[/home/wrogers/hpILO/configs] # hponcfg -get_hostinfo
No RILOE II board found
Firmware Revision = 1.640000 Device type = ILO Driver name = cpqci
Host Information:
Server Name: artemis
Server Number: 000000000

[root@artemis:[/home/wrogers/hpILO/configs] # hponcfg -w artemis
No RILOE II board found
Firmware Revision = 1.640000 Device type = ILO Driver name = cpqci
RILOE II/iLO configuration successfully written to file "artemis"

[root@artemis:[/home/wrogers/hpILO/configs] # vi artemis







































[root@artemis:[/home/wrogers/hpILO/configs] # hponcfg -f artemis
No RILOE II board found
Firmware Revision = 1.640000 Device type = ILO Driver name = cpqci


STATUS="0x0000"
MESSAGE='No error'
/>



STATUS="0x0001"
MESSAGE='Syntax error: Line #0: syntax error near "" in the line: ""'
/>

Error processing the XML file:artemis


So why can't ilo parse the cfg that was generated with hponcfg in the first place?
10 REPLIES
Ken Henault
HPE Pro

Re: STATUS="0x0001" for hponcfg

It's probably because you need to add a login parameter, even if it's not used. Like the following:





...

It doesn't matter what's in the login command, it just has to be there.

Let us know if it works.
Ken Henault
Infrastructure Architect
HP
Weston Rogers
Occasional Contributor

Re: STATUS="0x0001" for hponcfg

nope, same error.
Chris Heinzmann
Acclaimed Contributor

Re: STATUS="0x0001" for hponcfg




USER_NAME="admin"
USER_LOGIN="admin"
PASSWORD="password">
































I only change the username/password at the top, and where the 'x' are and leave everything else as it is.
run the hponcfg /f filename.xml, it should run maybe with some errors. Once the script is finished open Firefox (or some lame Webbrowser) type in http://servername/or IP
it will bring up a few screens say yes/ok and login with the admin name / password you specified above then change the default
Administrator' / password as the login you created has limited permissions. logoff and login in with the Administrator / password account and delete the one you added with this script or leave it.
not again
Occasional Advisor

Re: STATUS="0x0001" for hponcfg

hponcfg -f 1.75.iLOconfig
Firmware Revision = 1.75 Device type = iLO Driver name = cpqci
ERROR : STATUS= 0x0001
MESSAGE= Syntax error: Line #0: syntax error near "" in the line: ""
Script failed


I get same message. Script failed after it just created file.
acartes
Honored Contributor

Re: STATUS="0x0001" for hponcfg

The RILOE II firmware does not tolerate XML comments in the script files.

Make sure to strip any XML comments out of scripts to RILOE II

stevekat
Occasional Contributor

Re: STATUS="0x0001" for hponcfg

I am having the same problem. I have stripped all comments and I get:



STATUS="0x0000"
Message='No error'
/>




STATUS="0x0000"
Message='No error'
/>




STATUS="0x0000"
Message='No error'
/>




STATUS="0x0001"
Message=' Syntax error: Line #0: syntax error near "<" in the line: ""
/>

Script Failed
stevekat
Occasional Contributor

Re: STATUS="0x0001" for hponcfg

With the most simple network config script below, an error similar to above is created:







stevekat
Occasional Contributor

Re: STATUS="0x0001" for hponcfg

Using latest firmware and board driver downloaded 07/11/05.
stevekat
Occasional Contributor

Re: STATUS="0x0001" for hponcfg

The above was a permutation tried to avoid error. Also tried previously with 'write'.









stevekat
Occasional Contributor

Re: STATUS="0x0001" for hponcfg

All of our scripts fail on two DL380 G2 with RIBLOE II cards, with latest drivers and firmware.

The same srcripts succeed on our DL380 G3 built-in ILO with latest drivers and firmware.
//Add this to "OnDomLoad" event