Project and Portfolio Management Practitioners Forum
cancel

Upgrade Issue

Highlighted
Peter Zehrer
Super Contributor.

Upgrade Issue

Hello,

 

I am trying to upgrade PPMC from 7.1 to 7.5 and then to 8 version.

 

I refreshed the Production data to dev inorder to start the upgrade. I changed all the parameters through kConfig.sh. And when i try to start the Application it throws an error message "Port Already in use JVM_Bind: 8080". Please see the attached files for error message. I even killed the process and tried statring the application but was no luck.

Any inputs would be helpful.

 

Thanks,

Vamsee.

14 REPLIES
AlexSavencu
Acclaimed Contributor.

Re: Upgrade Issue

Hi,

 

you should use an utility such as netstat to find out which application is opening the port. The following command will provide you the results:

 

netstat -ab > processes.txt

notepad processes.txt

 

cheers

alex


--remember to kudos people who helped solve your problem
Utkarsh_Mishra
Acclaimed Contributor.

Re: Upgrade Issue

As suggested by Alex, try to find the used port.

 

Secondly on windows environment, such issue is seen, as windows some time cannot kill the process and the Ports are not freed. In such scenario you shall Re-start the machine, it generally solves the problem.

Cheers..
Utkarsh Mishra

-- Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)
Peter Zehrer
Super Contributor.

Re: Upgrade Issue

Hi

 

I tried restarting the server could not resolve the issue.


Thanks,

Vamsee.

Utkarsh_Mishra
Acclaimed Contributor.

Re: Upgrade Issue

Then try this...

 

netstat -anb -p tcp


or

 

netstat -ano

 

and check if any process is using 8080 port....

 

If still issue persist then....

 

In server.conf file.. try to change these values...

 

com.kintana.core.server.BASE_URL=http://ushouvmivzitg1t:8088/

com.kintana.core.server.HTTP_PORT=8088

 

Then run kUpdateHtml.sh. before starting the server.

Cheers..
Utkarsh Mishra

-- Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)
Peter Zehrer
Super Contributor.

Re: Upgrade Issue

Hi Utkarsh,

 

I killed the process and restarted the server, still i get the same error. I will try to change teh parameters as suggested.


Thanks,

Vamsee.

AlexSavencu
Acclaimed Contributor.

Re: Upgrade Issue

Hi,

 

maybe the service startup is set up to automatic and when you restart the server, it attempts to start?

 

cheers

alex


--remember to kudos people who helped solve your problem
Peter Zehrer
Super Contributor.

Re: Upgrade Issue

Hi Alex,

 

I have set this to Manual.

 

I still get the same error even after changing the parameters in sercer.conf file as suggested.

 

Thanks,

Vamsee.

Peter Zehrer
Super Contributor.

Re: Upgrade Issue

Atteched is the log file.

 

Thanks,

Vamsee.

AlexSavencu
Acclaimed Contributor.

Re: Upgrade Issue

Hi,

 

please read the logs more carefully, since you do not have the same error now.

 

The new error is "Bad version number in .class file". This means that the java version you are using is not correct.

 

If you read the upgrade guide and system and compatibility matrix you will see that you need to upgrade the jdk to a specific version when moving to PPM 8.

 

cheers

alex


--remember to kudos people who helped solve your problem
Peter Zehrer
Super Contributor.

Re: Upgrade Issue

Hi Alex,

 

i am in 7.1 version dd not migrate to higher version yet. i have checked the Java version its 1.5.0_11 which is compatable with the 7.1 version SP10. Once i get the system uop and running in 7.1 version then i will start upgade process.

 

Thanks,

Vamsee.

Utkarsh_Mishra
Acclaimed Contributor.

Re: Upgrade Issue

My suggestion may seem awkward.... but you can try re-install SP10 (PPM 7.1) to resolved... the file system error.

Cheers..
Utkarsh Mishra

-- Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)
Peter Zehrer
Super Contributor.

Re: Upgrade Issue

HI Utkarsh,

 

I tried copying the Test application server and changed the configuration file again and tried starting it. I got an error "An Error occured while starting the Kintana Server. Any help on this error. If not i will try to install the SP10 and try as you said.

 

Thanks,

Vamsee.

Utkarsh_Mishra
Acclaimed Contributor.

Re: Upgrade Issue

If you have copied the file system from another server.. then configure the parameter as per the hosting server...

 

Use kConfig.sh to consigure all the parameter.

 

From the logs it seem there is mismatch....

Cheers..
Utkarsh Mishra

-- Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)
Peter Zehrer
Super Contributor.

Re: Upgrade Issue

Hi,

 

Issue has been resolved. Somehow the files were not copied to Dev server properly.


Thanks,

Vamsee.