Project and Portfolio Management Practitioners Forum
cancel

Problem with viewing portlets having graphs

Highlighted
Jussi-Kristian
Trusted Contributor.

Problem with viewing portlets having graphs

We are having a strange problem when trying to view portlets that has graphics in then (charts).

Problem is only on one server (we have two, clustered).

It seems to relate to style sheets. Error below says that the style sheet is not available, but we have chelked that it is and compared the server too and they seem identical.

caches has been cleared, kupdateHTML executed etc. We havent yet re-booted both sides due to busy business hours.

Any help?

server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.744 EET: ilog.views.util.styling.IlvCSSIOException: cannot read CSS at URL: jndi:/localhost/itg/web/knta/ dsh/portlet/css/Chart.css
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.745 EET: at ilog.views.util.css.IlvCSS.a(Unknown Source)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.745 EET: at ilog.views.util.css.IlvCSS.a(Unknown Source)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.746 EET: at ilog.views.util.css.IlvCSS.setStyleSheetsImpl(Unknown Source)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.746 EET: at ilog.views.util.css.IlvCSSBeans.setStyleSheetsImpl(Unknown Source)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.746 EET: at ilog.views.util.css.IlvCSS.setStyleSheets(Unknown Source)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.746 EET: at ilog.views.util.css.model.IlvBeansInterpretation.setStyleSheets(Unknown Source)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.747 EET: at ilog.views.chart.IlvChart.setStyleSheets(Unknown Source)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.747 EET: at com.kintana.core.web.chart.ChartGenerator.setupChartInternal(ChartGenerator.java:907)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.748 EET: at com.kintana.core.web.chart.ChartGenerator$1.run(ChartGenerator.java:890)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.748 EET: at ilog.views.chart.servlet.IlvServletUtil$1.run(Unknown Source)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.748 EET: at java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(InvocationEvent.java:199)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.748 EET: at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(EventQueue.java:461)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.749 EET: at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForHierarchy(EventDispatchThread.java:242)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.749 EET: at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(EventDispatchThread.java:163)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.749 EET: at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:157)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.750 EET: at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:149)
server:AWT-EventQueue-0:SystemErr:2009/02/17-16:30:07.750 EET: at java.awt.EventDispatchThread.run(EventDispatchThread.java:110)
3 REPLIES
Jamie Becker
Trusted Contributor.

Re: Problem with viewing portlets having graphs

Hi,

I had a similiar problem with portlets containing pie charts. I don't know what version you are running but we're running 7.5 sp2. Ours was also ok in two of our environments (test and dev) but a problem in our prod environment.

I contacted HP about the portlet issue and it was a known (but inconsistent) problem. They had a one-off patch for the fix.

May not be the same error, but worth checking into.
Nick Pietropolo
Frequent Contributor.

Re: Problem with viewing portlets having graphs

Current: 7.5 SP1

Somewhat the same issue here as well. Only affecting bar charts. Not all env. Prod copy to sandbox proved the issues is with the instance. However we do not have the load on the other instances. Have resolved by stopping then starting the instance again after clearing cache's

SP3 is supposed to address the issue. I will keep you posted.

Looking at the Chart.css the issues may also be with the browser. I hate to play with the OS rather than update our IE6 browser to 7X

What browser versions are you guys using?
Jussi-Kristian
Trusted Contributor.

Re: Problem with viewing portlets having graphs

Hi, thanks for replies. 7.5 SP 2 and the problem happened with various browsers (Firefox, IE different versions, JRE different versions). So it was not on client side.

We actually got it solved by restarting PPM with certain sequence. We can reproduce the problem by running kUpdateHTML.sh to both instances at the same time. The sequence below seems to work ok every time.

1. Backup the necessary files
2. Stop the server
3. Clear Work â directory
4. Run kUpdateHTML.sh script
5. Start server
6. Stop server
7. Transfer files from the backup
8. Star server