Project and Portfolio Management Practitioners Forum
cancel

PPM 7.5 Cluster user node starting Problem

SOLVED
Go to solution
Highlighted
WissenCarquest
Super Contributor.

PPM 7.5 Cluster user node starting Problem

Hello Friends,

 

Today We have clone the ppm 7.5 application from prod to dev. Application is in cluster. whenever we start the service node and user nodes are up and running and the application url is working fine. Once I stop service node and try to open the application url, Then it is not opening/loading. could you please help me on this.

 

Thanks,

Srinivas

2 REPLIES
Deep Mehta
Respected Contributor.
Solution

Re: PPM 7.5 Cluster user node starting Problem

Hi Srinivas, 

 

As you may already know a PPM cluster, if configured properly, consists of 2 types of nodes. Service and User

 

In simple terms,  Cluster Services node is meant to run essential PPM services (heavy and light both). These services are required for PPM to run. User node is meant for routing user traffic and it does not run ppm services. 

Hence, without running a Service node, PPM would not work.

 

You should run both the services in a Cluster mode. 

 

If you don't want to be running 2 services,  change the server to Standalone mode. 

 

BTW, for starting a cluster, Start the Service node first and then the User node. 

 

Hope it helps.

 

Best, 

Deep

 


WissenCarquest
Super Contributor.

Re: PPM 7.5 Cluster user node starting Problem

Hello Deep,

 

Thanks for your help.

 

 

Thanks,

Srinivas